dilluns, 3 de juliol del 2017

CAFÈ LITERARI SOBRE MONTSERRAT ROIG I FRANSITORRA


El dia 1 de juny de 2017, l'Associació de Dones pels 4 Cantons ens vam trobar per fer un cafè literari sobre Montserrat Roig. Recuperàvem així una antiga tradició. Montserrat Roig fa ara 25 anys que va morir, jove, massa jove als 45 anys. Ja ens havia donat, però, una obra molt destacada en novel·laEl temps de les cireres, en periodisme d'investigació Els catalans als camps nazis, i al final de la seva vida en teatre La senyora Clito Mestres, que va fer específicament per a la seva germana Glòria que és actriu. Van ser molt importants també els programes d'entrevistes realitzades a la televisió, a Miramar, l'única TV en català que teníem llavors.

De fet no s'ha tornat a publicar el millor de la seva producció, ni se n'ha fet l'obra completa. Jugava en desavantatge: era una dona, d'esquerres i feminista. Durant molt anys a Catalunya aquestes militàncies no s'han valorat. La nostra feina és revaloritzar-les.

Llegírem fragments de les seva obra. Us animem a llegir-la, si no la coneixeu o a rellegir-la de nou.

Vam poder comptar amb la presència de Dolors Ramiro que la va conèixer personalment i en va donar testimoni. Gràcies a ella i a totes les que hi vau participar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada